Efter en lång period av planering, utveckling och testning kan vi äntligen meddela att en omfattande uppdatering snart går live i AppStore för iOS och PlayStore för Android. Förutom en visuell uppfräschning har appen byggts om från grunden för att möjliggöra nya spännande features, både nu och i framtiden. 

Sedan 2013 har vi utvecklat digitala träningsprogram för mental kondition, framtagna genom svensk forskning inom biomedicin och beteendevetenskap. Alltid med en vision om att hjälpa företag och medarbetare att öka sin energi och minska onödig stress. Med version 6.0 av vår app lanserad kan vi stolt konstatera att vi aldrig haft bättre verktyg för att nå den visionen.

Vad kan du som användare förvänta dig?

Med Linkura får du tillgång till ett fönster till insidan av kroppen. Ett digitalt träningsprogram för mental kondition. Ett verktyg för att bli ditt bästa jag. Tillsammans med vår app och den tillhörande mätaren samlar du in signaler direkt från kroppen som översätts till insikter om mental kondition, stress, sömn och återhämtning. Datan ger dig en unik förståelse för vilka aktiviteter som skapar stress respektive återhämtning. Du får också tillgång till övningar och träningsprogram som hjälper dig att aktivt varva ner och upp för att öka din mentala kondition.

Vad innehåller appen?

Förstå din mentala kondition

Genom att fånga in kroppens signaler kan vi beräkna din balans mellan stress och återhämtning, din mentala kondition. Detta viktiga mått har nu fått en mer central placering och uppdaterad visualisering. Du hittar information om mental kondition både i hemvyn och datavyn.

Följ sömn, aktivitet och belastning

Det finns tre stora faktorer som påverkar din mental kondition: Sömn, fysisk aktivitet och belastning. Självklart kan du även följa dessa i appen. De finns enkelt tillgängliga både i hemvyn och i datavyn, se bilden av mental kondition ovan. Du kan också klicka dig in i respektive vy för att se mer detaljer. I bilden ser du ett exempel på ett sömn-hypnogram.

Den digitala coachen Linus

Vår digitala kollega Linus har i den nya appen fått ett nytt hem i den uppdaterade konversationsvyn. För att hålla ordning på era diskussioner delas ämnen upp i trådar. Du hittar Linus genom chatt-bubblan på vyn ”hem”. Precis som tidigare kommer Linus guida dig både genom ditt program, ge feedback på data och tipsa om övningar.

Boka samtal med en coach

Digitala coacher i all ära. Att få prata med en mänsklig coach är ett uppskattat moment hos våra användare. Precis som tidigare kommer det därför gå utmärkt att boka ett personligt coachsamtal, numera via valet ”coachmöten” i huvudmenyn.

Nyhet
Se din kropps belastning i realtid

Tack vare vår nya realtidsfunktion har det aldrig varit lättare att förstå och träna din mentala kondition genom biofeedback. Du hittar varvmätaren genom att klicka på Min mätare i huvudmenyn. Här möts du av en varvmätare som direkt visar om din kropp är uppvarvad (rött) eller nedvarvad (blått). Måttet är personligt och kalibreras efter din kropp och din aktuella mentala kondition.

Nyhet
Träna din mentala kondition

Att förstå nuläget är bra. Att göra en plan för framtiden är ännu bättre. För att hjälpa dig på resan mot ditt mål har vi nu integrerat en övningsbank direkt i appen. Redan från start hittar du övningar inom meditation, reflektion och andning. Ett hett tips är att kombinera övningarna med den nya live-vyn. Hur ser ditt HFV ut innan och efter en andningsövning?

Se den nya appen live

Har du frågor, feedback eller önskemål på nya funktioner?

Tveka inte att kontakta oss via support@linkura.se