Den 2 mars klockan 12.00 är det äntligen dags för premiär för Linkuras nya samtalspodd, ärliga samtal! Podden där vi med en stor portion nyfikenhet och ödmjukhet utforskar ämnen som ledarskap, självledarskap och hälsa. För premiären gästas vi av ingen mindre än Stefan Nyrinder som är VD på Länsförsäkringar Östgöta och ordförande i Mindshift Östergötland.

Stefan har en lång karriär bakom sig med ledande positioner på företag som SEB, HAAG och Ikano Bank innan sin nuvarande roll hos Länsförsäkringar. Förutom den gedigna erfarenheten imponeras jag av hur hans medarbetare beskriver Stefan som en modig ledare med stort hjärta. Något som på senare år också blivit tydligt även externt genom hans stora engagemang i Mindshift, en organisation som verkar för att främja psykiskt välbefinnande i samhället.

Jag ser särskilt fram emot att prata med Stefan om hur han kombinerar hjärta och hjärna i sitt ledarskap. Hur sårbar kan man vara som ledare? Vilket ansvar har en ledare för sin personals hälsa? Vilken roll tar en modern ledare i en grupp? Och hur värnar man sitt eget välmående i en tid där rollen som ledare blir allt mer utmanande?

Mot slutet av samtalet kommer vi också presentera en spännande satsning inom Mindshift där vi under våren kommer starta upp fokusgrupper för att i runda-bordet-format byta erfarenheter mellan organisationer av att leda för ökad psykisk hälsa. Missa inte det!