Känner du någon som gått in i väggen eller har du kanske egen erfarenhet av det?

Oavsett är vi alldeles för många själva som upplevt det eller har människor i vår närhet som arbetat sig sjuka. Och fastän vi vet att vi ska ta hand om oss, lyssna på kroppen, vila, meditera, inte sitta med mobilen sent på kvällen, träna lagom, äta bra, fylla på glädjekontot, yoga, promenera och göra en massa annat bra så fortsätter vi bli sjuka. Det verkar som att generell kunskap och sunt förnuft inte räcker.

Därför tror jag att vi behöver mer specifik kunskap, det vill säga vad behöver MIN kropp och vad fungerar för MIG? Jag tror att vi till och med behöver ett individuellt stoppljus som klart och tydligt signalerar att “om du inte genast ändrar dina vanor och ditt beteende, riskerar du snart att bli väldigt sjuk.”

Boel Sjöstrand, Styrelseordförande Linkura

När det kommer till stressrelaterad ohälsa har vi länge bara kunnat luta oss mot den subjektiva upplevelsen och förmågan att agera på den. Och det ju just förmågan att agera som sätts ur spel när vi utsätts för långvarig stress utan tillräcklig återhämtning.

Därför behövs ett objektivt komplement. En direktlina till hjärta och nervsystem, som kan berätta för oss hur vi mår och vad vi behöver, så att vi kan ändra våra beteenden i tid och på ett relevant sätt. 

Jag har 20 års erfarenhet av ledarskap i personalintensiva verksamheter både inom HR och tech. Det finns inget jag tycker är viktigare än att människor mår bra, såväl altruistiskt som krasst ekonomiskt. Linkura är den första lösning jag sett som kombinerar personlig coaching med biodata, forskning och en datadriven lösning, för att avhjälpa stressrelaterad ohälsa. 

Om jag med min erfarenhet och genom detta fantastiska bolag kan hjälpa människor att må och prestera sitt gladaste blir jag världens stoltaste. Därför är det så kul att vara styrelseorförande på Linkura!

För alla måste inte yoga. Men ingen måste bli utbränd.

Boel Sjöstrand
Styrelseordförande & interim CCO Linkura
e-post: boel@linkura.se
linkedin.com/in/boelsjostrand/