Linköpingsbaserade StÄngÄstaden och Linkura AB har tillsammans utvecklat ett nytt koncept för hÀlsoprofilbedömning. Konceptet innebÀr tre dagars screening med EKG-mÀtare som mÀter allt ifrÄn stress, sömnkvalitet och fysisk aktivitet och kommer att erbjudas StÄngÄstadens 170 medarbetare. Genom att regelbundet mÀta hÀlsan fÄr medarbetarna insikter om sin hÀlsa och livsstil och möjlighet att sÀtta in ÄtgÀrder för varaktig livsstilsförÀndring.

– Vi har velat hitta en mer modern och objektiv lösning för att kunna mĂ€ta stress, Ă„terhĂ€mtning, sömnkvalitet och fysisk aktivitet. Genom att arbeta proaktivt och hĂ€lsofrĂ€mjande kan vi fĂ„nga upp och sĂ€tta in individuella och personligt anpassade Ă„tgĂ€rder innan symptom har brutit ut. PĂ„ sĂ„ vis kan vi förebygga att vĂ„ra medarbetare hamnar i ohĂ€lsa. Att regelbundet se över sin hĂ€lsa, att ’göra en service pĂ„ sig sjĂ€lv’, Ă€r en god investering för framtiden, sĂ€ger Malin Wettre HR-chef pĂ„ det kommunĂ€gda bostadsbolaget StĂ„ngĂ„staden.

Att mÀta av kroppens nervsystem och fÄ fram validerad data (sÄ kallad biometri) pÄ nÀr kroppen Àr i stress eller fÄr vÀlbehövd ÄterhÀmtning Àr framtiden och frÄgan om hur vi nÄr vÀlmÄende möjliggörs Ànnu mer med denna nya teknik. Genom att mÀta ett antal viktiga hÀlsomarkörer ökar förstÄelsen för vilka livsstilsförÀndringar som kan göras för att öka vÀlmÄendet.

– Att inte lĂ€ngre gissa utan lyssna pĂ„ kroppens faktiska biodata, det Ă€r nĂ„got som hjĂ€lper oss att förstĂ„ bland annat vad som ger mental Ă„terhĂ€mtning och mental stress i vardagen. StĂ„ngĂ„staden har varit en proffsig kravstĂ€llare i utvecklandet av denna tjĂ€nst vilket kommer att ersĂ€tta flera av gĂ„rdagens subjektiva hĂ€lsoprofilsbedömningar och screeningtjĂ€nster. Medarbetarna kommer att mĂ„ bĂ€ttre bĂ„de pĂ„ fritiden, med sina nĂ€ra, samt pĂ„ jobbet, sĂ€ger Henrik Tegelström, VD pĂ„ Linkura AB.

Ett av syftena med det nya konceptet Àr att kunna erbjuda en mer aktiv form av coachning för medarbetarna.

– Den screening som vi har utvecklat tillsammans med Linkura erbjuder varje medarbetare tillgĂ€nglig hĂ€lsofakta och skapar möjligheter att fĂ„nga upp tidiga hĂ€lsosignaler som i proaktivt syfte kan anvĂ€ndas för att prioritera och optimera sin hĂ€lsa. I slutĂ€ndan vill vi öka vĂ€lbefinnandet bland vĂ„ra medarbetare och bidra till en aktiv livsstil, sĂ€ger Malin Wettre.

Konceptet kommer att erbjudas alla medarbetare vart tredje Ă„r och kommer att starta upp i februari 2020.

För mer information kontakta:

Linkura
Henrik Tegelström
VD & Kundansvarig
070-485 10 16
henrik@linkura.se

StÄngÄstaden
Malin Wettre
HR-chef
malin.wettre@stangastaden.se

kĂ€lla: https://via.tt.se/pressmeddelande/halsoscreening-ska-forebygga-ohalsa-bland-medarbetare?publisherId=3235716&releaseId=3266807