Var: Webben
När: 2/10 2019 kl 12.00

Stress är ett av de allvarligaste och vanligaste problemen i arbetslivet. Hur kan du som ledare minska stressen för dina medarbetare? Tyvärr finns det varken piller eller enkla recept som löser utmaningen. Att lyckas handlar mer om hur du är än vad du gör.

Välkommen till ett webbinarium där vi vill att du ska få med dig:

  • Hur du kan tänka för att sätta din egen hälsa i fokus
  • Vilket ansvar du som chef har för medarbetarnas hälsa
  • Hur du som ledare sätter medarbetarnas hälsa i fokus

Samhällsutvecklingen de senaste 20 åren har inneburit en väsentlig förändring av kraven på individen, med högre takt i arbetslivet, mer slimmade organisationer och en ständig uppkoppling. Arbetsplatserna idag har ett friare arbete, eget ansvar med flexibilitet, som gör att rutiner och naturliga pauser som fanns förr försvunnit.

Vi ser inte att det finns någon konflikt mellan prestation och hållbarhet. Däremot kan vi konstatera att drivna individer som vill prestera ofta saknar självinsikt och riskerar att missa varningssignaler. Hög stressnivåer på arbetsplatsen kan leda till sjukskrivningar, missnöje och onödiga misstag. Att skapa en balanserad arbetsmiljö borde därför vara den absolut viktigaste frågan för chefer och ledare.

Föreläsningen riktar sig både till dig som chef och anställd, tipsa gärna någon du tror kan finna intresse i detta webbinarium.

OBS: Länk till webbinariet kommer skickas ut strax innan det börjar. Det går att ställa frågor via chatt eller mejl under föredraget som vi svarar på efter föreläsningens slut!