I fredags hade vi ännu en mycket spännande dialog med företag och organisationer i framkant, i Stockholm på vårt frukostseminarium ”Hållbara chefer och medarbetare”. Vi på Linkura lyfte tillsammans med Kommuninvest hur man kan skapa framtidens hållbara ledare och medarbetare.

Varför blir vi allt sjukare av stress? Hypoteserna haglar i forskningen. Är det smartphones och sociala medier? Prestationskrav från individer, arbetsgivare eller samhället i stort? Snuttifiering, livspussel eller konstant uppkoppling?

Vårt budskap i Linkura är tydligt. Man behöver visserligen förstå orsakerna men vi har inte tid att fastna där. Vi behöver redan idag ge våra drivna medarbetare, ofta i den yngre generationen, de verktyg de behöver för att fungera och må bra. Det är verkligen inte svårt att se vinsterna för alla i detta resonemang.