Det blir snart verklighet för Linkuras kunder och användare med hjälp av Linkuras nya mätare.

Hjärtat snabbar på när man andas in och saktar in när man andas ut. Detta styrs omedvetet av kroppens nervsystem. När variationen är stark är man under återhämtning och när den är svag är man under stressbelastning.

Biofeedback är en välkänd metod i forskningen för att sänka stressbelastningen på kroppen. Metoden innebär att man mäter och visar andningsvariationen i realtid. Genom att andas aktivt skapas en stark andningsvariation vilket innebär att man slår på kroppens vilosystem och minskar stressbelastningen.

Med de metoder för biofeedback som finns på marknaden kan man enbart göra korta övningar då och då. Eftersom Linkura mäter EKG hela tiden kan vi erbjuda denna övning när som helst i en stressad vardag.

Metoden har testats och utvärderats med mycket bra resultat i ett examensarbete vid Linköpings universitet av David Andersson, ”Real-time ECG for objective stress level measurement”. David har tillsammans med Linkura implementerat metoden och den kommer snart finnas tillgänglig för Linkuras användare.

Läs hela rapporten här…